La fundadora

Marta Real Escabias

Marta Real Escabias, 2013

 

El ‘JO’ d’ahir i d’avui:

Abans dels deu anys em van donar un poema escrit pel meu avi quan ell ens va deixar i em vaig emocionar en silenci. La bellesa al so, vaig pensar… I aquell moment ho va canviar tot. Un poema, com Wagner, em podia donar ales…

Dues dècades després, formada professionalment per vocació, puc tenir la sort d’intentar dedicar-me dia a dia a la instrucció, a l’empatia, a la interacció dialèctica i, sobretot, a ajudar tots aquells alumnes que vulguin ser ajudats.

 

La meva etapa a la universitat  va ser molt bona i productiva. Tot i no començar amb bon peu, el transcurs va ser in crescendo en tots els sentits per la meva implicació i, sobretot, pel recolzament de certs docents que varen creure en mi; sempre d’agrair.

Un cop acabada la llicenciatura en Filologia Hispànica i el corresponent Certificat d’Aptituds Pedagògiques a l’IES Blancafort de La Garriga sota la tutoria de la Dra. Mª Dolors Tresserres, em vaig submergir al món de l’ensenyament lluitant contra la mala situació laboral del moment. Cada any una substitució a un centre privat o concertat, amb molt bones referències en tots ells i molts bons resultats, però entrant i sortint, començant sense acabar, coneixent i oblidant, rient i plorant; massa en molt poc temps…

Avui dia, per iniciativa de moltes persones i evidentment meva i gràcies a la col·laboració de moltes altres, agafo aire i m’endinso en la creació de El Racó de l’Alumne, una Aula Creativa modesta dedicada exclusivament als alumnes de qualsevol edat i al reforç escolar o acadèmic.

Si l’estat del sistema de docència actual del país no és ideal per les condicions capitalistes que guanyen a les pedagògiques, per  la falta de temps en les programacions acadèmiques, per la falta de motivacions i inquietuds i en ocasions per la incompetència, és en part responsabilitat nostra, del professorat com a professors i ciutadans adults, intentar millorar la qualitat de l’aula i de l’educació allargant la mà a tots aquells joves que mig perduts i a mig formar necessiten un bon guia, un referent que els escolti, els faci raonar i es predisposi a entendre’ls; un professorat competent en el desenvolupament de competències.

 

L’educació és la formació de totes aquelles competències necessàries per a la plena evolució de la persona en tots els àmbits de la vida. Per què això es compleixi, desenvolupem els aspectes intel·lectuals, afectius i socials de cada alumne a través d’un minuciós seguiment curricular.

L’adolescència és una etapa de la vida en què un descobreix dicotomies entre la dimensió emocional i la racional i entre la individual i la social i, tanmateix, comença a brotar la necessitat de plantejar-se i prendre decisions conscients i importants, cosa que implica la necessitat de trobar-se amb un mateix i resoldre aquestes dicotomies.

 

MARTA REAL ESCABIAS

Abril del 2013

______________________________________

AGRAÏMENTS DE MARTA REAL ESCABIAS, Abril del 2013:

– A tots els familiars i amics que han col·laborat en aquest projecte.

– A tots els treballadors, col·laboradors, familiars i amics que han fet possible l’acondicionament i obertura de l’Aula Creativa.

– A Marta López Dengra pel seu assessorament i treball entorn a la web i els dissenys de l’Aula Creativa. Paciència, col·laboració i art. Gràcies.

– A tots els exalumnes, especialment als de les classes particulars, als de l’escola Sagrada Família de Sabadell, als del Taller Ginebró de Cardedeu i als de l’escola Cervetó de Granollers per valorar la feina feta i per la bona relació.

– Al Dr. Jordi Mª Gibert Cardona per ser un mestre i amic excel·lent. D’aquells que ja no en queden.

– A la Dra. Mª Dolors Tresserres, a la Dra. Mª José Sánchez-Cascado, al Dr. Laureà Bonet, al Dr. Sebastià Serrano i al Dr. Faustino Diéguez per la seva bona influència i consideració durant l’etapa universitària.

– A tots els companys i companyes de l’àmbit professional amb els que he coincidit al llarg de la vida.

– A l’Escola Gravi per la seva educació i instrucció.

– A l’Escola Pia Santa Ana de Mataró, al Sagrada Família de Sabadell, a l’escola Cervetó de Granollers i, especialment, al Taller Ginebró de Cardedeu, per l’oportunitat d’haver format part del seu col·lectiu, per les recomanacions referencials i pel bon tracte en general.